Veel mensen die in een appartement wonen willen graag net wat meer buitenruimte hebben en het bouwen of verbouwen van een balkon is een optie die nog wel eens vergeten wordt of bewust buiten beschouwing wordt gelaten.

Anders dan bij een verbouwing aan een woning zonder VvE heeft u als lid van een vereniging van eigenaren niet alleen te maken met de gemeente die een vergunning dient af te geven. U heeft ook te maken met uw eigen vereniging.

U heeft als eigenaar van uw appartement namelijk ook de toestemming nodig van uw vereniging. Wat u wel en niet mag is in basis vastgelegd in de splitsingsakte en het model regelement dat hierin opgenomen is. Aanvullend kan het zijn dat er specefiek binnen uw vereniging aanvullende afspraken zijn gemaakt.