Subsidie Woningisolatie Amsterdam

Vanaf dinsdag 14 mei om 10.00 uur tot 16 december kunnen particuliere huiseigenaren van huizen die vóór 2002 zijn opgeleverd, een online subsidie aanvragen voor woningisolatie, zoals HR++ glas, vloerisolatie en spouwmuurisolatie. Ook leden van een vereniging van eigenaren (VvE) kunnen individueel of collectief (met VvE) subsidie aanvragen.

Waarom is er Subsidie Woningisolatie?

Om Amsterdam ook in de toekomst aantrek­kelijk te houden voor bewoners en bedrijven is een betrouwbare, betaalbare en duurzame energievoorziening essentieel. Ook de bestaande woningvoorraad moet daarom verduurzamen. Veel gebouwen zijn slecht geïsoleerd. Warmte ontsnapt via ramen, muren, dak en vloer. Door het aanbrengen van isolatie hoeft de verwarming minder hard te stoken. Dat levert direct een besparing op in geld en CO2-uitstoot. Met de Subsidie Woningisolatie stimuleert de gemeente woningeigenaren om hun eigen woning te isoleren.

Voor wie is er subsidie?

U komt in aanmerking voor subsidie als:

• u particuliere eigenaar bent van een bestaande woning / appartement in Amsterdam
  • u eigenaar bent en ook woont in deze bestaande woning
  • uw bestaande woning voor 2002 is opgeleverd

Ook VvE-leden die hieraan voldoen, komen in aanmerking voor subsidie.

Toekenning van de subsidie

Toekenning van de subsidie gaat op volgorde van binnenkomst van de digitale aanvragen. Voor het jaar 2013 is ruim 100.000 euro beschikbaar voor Nieuw-West. Zodra dit bedrag is bereikt wordt geen subsidie meer uitgekeerd. De subsidie bedraagt maximaal 15% van het totaalbedrag dat de huiseigenaar besteedt aan isolatiemaatregelen en is per eigenaar minimaal 500 euro en maximaal 5.000 euro.

Voor meer informatie kunt u terecht op Amsterdam.nl

Tags: