Kennis van VvE Zaken

Geen categorie

Subsidie woningisolatie voor eigenaar bewoners

Amsterdamse eigenaar bewoners kunnen vanaf 14 mei 2013 (10.00 uur) via www.amsterdam.nl/woningisolatie online subsidie aanvragen voor het isoleren van hun eigen woning. Er is subsidie voor dak-, vloer- en gevelisolatie en ook voor isolatieglas. Kijk op de site hoe u uw aanvraag kunt voorbereiden en wat u moet meesturen met uw aanvraag.

Alleen indien u zelf investeert, komt u in aanmerking voor subsidie. Het subsidiepercentage is maximaal 15% van de totale investering. Het minimale subsidiebedrag is € 500,-. Het maximale subsidiebedrag per eigenaar bewoner bedraagt € 5.000,-.

Vve’s

Ook indien u onderdeel bent van een VvE komt u in aanmerking voor de subsidie. Een VvE kan gezamenlijk een subsidieaanvraag indienen (een zogenaamde collectieve aanvraag). Voor een collectieve VvE-aanvraag is het noodzakelijk dat de VvE al besloten heeft te investeren in het eigen complex. Dit besluit moet de VvE meesturen met de subsidieaanvraag.

Op=op

De beschikbare subsidie wordt toegekend op volgorde van binnenkomst van de digitale aanvragen. Vraag dus vanaf 14 mei snel subsidie aan als de regeling open gaat, want op=op.

Energielening

Naast de subsidie kunnen woningeigenaren en VvE’s ook geld lenen om hun woning te isoleren. Op www.amsterdam.nl/energielening leest u de voorwaarden van de energielening en hoe u de lening aanvraagt. U kunt de subsidie en de energielening combineren.

Bestaande woningvoorraad

Amsterdam werkt aan de verduurzaming van de bestaande woningvoorraad. Veel gebouwen zijn slecht geïsoleerd. Met de subsidieregeling willen de stadsdelen particuliere woningeigenaren stimuleren om hun eigen woning te isoleren. De Provincie Noord-Holland stelt samen met de stadsdelen de subsidie beschikbaar.

Gerelateerde artikelen
BijeenkomstenNieuws

Energieneutraal IJpelaar

EnergieLeningen & SubsidiesNieuws

120 miljoen euro voor ‘proeftuinen’ aardgasvrije wijken. Zit uw wijk er bij?

Leningen & SubsidiesNieuwsRenovatieVerduurzaming

De voordelen van een waterbuffer op het dak

Leningen & SubsidiesNieuws

Subsidie voor groene daken voor VvE's in 's Hertogenbosch

Het laatste nieuws wekelijks in je mailbox!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.