This is header content

Boekreview: Handboek voor appartementbewoners

Het lezen van het “Handboek voor appartementbewoners” van Cora Vonk herinnert mij aan mijn eigen ontdekkingstocht. Een ontdekkingstocht waardoor ik de belangrijke aandachtspunten van de Vereniging van Eigenaars leerde kennen.

Prettig en praktisch

Het handboek is prettig te lezen en bevat 189 pagina’s vol praktische informatie voor een aanstormend of beginnend appartementseigenaar. De structuur van het handboek is helder, de onderwerpen worden in overzichtelijke brokken aangereikt, aandachtspunten zijn omkaderd en de onderwerpen worden aangevuld met tips. Ieder hoofdstuk wordt afgesloten met een bondige samenvatting.

Ook de Coöperatieve flatexploitatievereniging

Het doel, namelijk om een introductie te geven van de belangrijke aspecten van een Vereniging van Eigenaars, is in mijn ogen zeker behaald. Na het lezen van het boek heeft de lezer een goede basis van de structuur van de VvE en de belangrijkste regels en verplichtingen. Ook de eigenaars van een appartement in een coöperatieve flatexploitatievereniging worden met dit boek geïnformeerd.

Potentiële kopers zijn gebaad bij de aanwezige checklist welke helpt om de minder voor de hand liggende vragen te stellen en zo mogelijke lijken in de kast te identificeren.

Het boek eindigt met de Financiën van de VvE en bijlagen waarin een voorbeeld van een huishoudelijk reglement en van een Service Level Agreement die de VvE kan afsluiten met hun externe beheerder is opgenomen.

Kortom, het ideale cadeau voor iedere -potentiële- appartementseigenaar, zowel gegeven als zelf gekocht.

Hier kunt u een preview downloaden van het boek.

1. Frenk 2 jaar ago

Prettig leesbaar boek, dat goed inzicht geeft over reilen en zeilen van een VVE