Subsidie voor duurzame warmte (ISDE) vernieuwd per 1 juli 2017

Per 1 juli 2017 is de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) aangepast en zijn er nieuwe voorwaarden. De subsidie geldt voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels.
De gewijzigde ISDE regeling is op 6 juni 2017 gepubliceerd in de Staatscourant. Per 1 juli 2017 wijzigen de subsidiebedragen voor de lucht-water warmtepompen. Ook kunnen dan gemeenten, provincies en openbare lichamen als bedoeld in de Wet gemeenschappelijke regelingen in de hoedanigheid van marktpartij of als eigenaar of huurder van een roerende of onroerende zaak subsidie aanvragen. Het budget voor 2017 wordt verhoogd van € 70 naar € 90 miljoen.

Aanvragen subsidie per 1 juli 2017

Voor aanvragen die tot en met juni 2017 binnenkomen gelden de huidige subsidiebedragen en voorwaarden. Voor aanvragen die op of na 1 juli 2017 binnenkomen, gelden de nieuwe subsidiebedragen en voorwaarden.

De ISDE is per 1 juli 2017 aangepast. Een overzicht van de wijzigingen zijn:

1. Doelgroep: Ook gemeenten, provincies en openbare lichamen als bedoeld in de Wet gemeenschappelijke regelingen in de hoedanigheid van marktpartij of als eigenaar of huurder van een roerende of onroerende zaak kunnen subsidie aanvragen.
  2. Warmtepompen: De subsidiebedragen voor een lucht-waterwarmtepomp zijn gewijzigd. Het subsidiebedrag voor een lucht-waterwarmtepomp bedraagt bij een thermisch vermogen tot en met 1 kW € 1.100 en wordt vermeerderd met € 100 voor elke kW thermisch vermogen hoger dan 1 kW.
  3. Budget: Het budget voor 2017 wordt opgehoogd van €70 miljoen naar €90 miljoen euro.
Voor alle aanvragen die op of na 1 juli binnenkomen, gelden de nieuwe subsidiebedragen en voorwaarden. In de Toelichting van de gewijzigde Regelingworden de wijzigingen uitgelegd.

Energieakkoord

Met de ISDE levert het ministerie van Economische Zaken een bijdrage aan de gewenste energietransitie. Dit draagt bij aan de doelen uit het Energieakkoord om 14% hernieuwbare energie in 2020 te realiseren en 16% in 2023.
Bron: RVO.nl
Tags: