VVE ENERGIEBESPAARLENING + SUBSIDIE ENERGIEBESPARING EIGEN HUIS

Nationaal Energiebespaarfonds bijeenkomsten VvE Centraal

Begin dit jaar organiseerde het Nationaal Energiebespaarfonds samen met RVO ,de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland,  informatiebijeenkomsten voor VvE’s  over de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis voor VvE’s  en de VvE Energiebespaarlening. De animo was zeer groot. Ruim 200 VvE bestuurders bezochten deze bijeenkomsten.

Op 28 september en 6 oktober organiseert het Nationaal Energiebespaarfonds twee nieuwe bijeenkomsten over de Energiebespaarlening en de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis voor Verenigingen van Eigenaren. Het Nationaal Energiebespaarfonds is een fonds van de Rijksoverheid met 300 miljoen euro. Dit fonds kan tegen een aantrekkelijke lage rente, Energiebespaarleningen verstrekken aan woningeigenaren en VvE’s.

De VvE Energiebespaarlening is er voor VvE’s vanaf 10 appartementen. Voldoet u hier niet aan? Informeer dan altijd bij uw gemeente of er mogelijkheden voor uw VvE zijn.

Informatie Energiebespaarlening

Tijdens de bijeenkomst krijgt u uitgebreide informatie over hoe u energiebesparende maatregelen aan uw pand met de Energiebespaarlening kunt financieren. We vertellen u over de stappen in het aanvraagproces, wat er nodig is om tot een financiering te komen en aan welke voorwaarden de Vereniging van Eigenaren moet voldoen om in aanmerking te komen.

Aansluitend op de bijeenkomst wordt er gezorgd voor een lunch en is er de mogelijkheid om met de kredietacceptanten van het Nationaal Energiebespaarfonds te spreken over de situatie in uw VvE.

Subsidie Energieadvies VvE’s

Verenigingen van eigenaren (VvE’s) kunnen voor hun complex met koopwoningen ook subsidie krijgen voor isolatie. Het doorvoeren van energiebesparende maatregelen is vaak een complexe materie. Wat is nodig, hoeveel gaat het ons kosten, wat levert het onze VvE op. Om u te helpen bij het vergroten van deze kennis en gerichte keuzes te maken heeft het Rijk ook een subsidie voor energieadvies voor VvE’s beschikbaar gesteld. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) informeert u tijdens deze bijeenkomst uitgebreid over deze subsidiemogelijkheden.

U kunt zich opgeven voor één van de volgende 2 data.

• Donderdag 28 september: 10.00 – 12.30 uur
  • Vrijdag 6 oktober: 10.00 – 12.30 uur

De bijeenkomsten vinden plaats bij EXPO IN Houten.

U meldt zich aan door een email te sturen aan bij Richard Kuiper (r.kuiper@svn.nl). Vermeld in de mail svp het volgende;

1. Naam en telefoonnummers van de deelnemers.
  2. Naam & adres van uw VvE, aantal appartementen.
  3. Het bouwjaar van uw complex.
  4. Welke energiebesparende maatregelen u overweegt. (indien van toepassing)
  5. De datum waarvoor u zich aanmeldt. (28-9 of 6-10)

Bent u niet in de gelegenheid om te komen? Wilt u meer weten over de Energiebespaarlening? Neem dan gerust ook contact op met Richard Kuiper.

Wij nodigen u graag uit om hierbij aanwezig te zijn! Ook VvE beheerders zijn van harte welkom.

Tags: