Informatiebijeenkomst Buurtbemiddeling voor VvE’s speciaal voor bestuurders en beheerders.

Beterburen is een buurtbemiddelingsorganisatie die bemiddelt bij burenproblemen. De goed getrainde onafhankelijke en neutrale bemiddelaars helpen buurtbewoners weer om het gesprek met elkaar op te pakken en zodoende de verstoorde relatie te herstellen. Deelname aan buurtbemiddeling geschiedt op vrijwillige basis, is gratis, de gesprekken zijn vertrouwelijk. Het tijdig inschakelen van buurtbemiddeling kan verdere escalatie tussen bewoners voorkomen.

Buurtbemiddeling is al 20 jaar een begrip in Nederland en circa 225 gemeenten bieden deze hulp. Beterburen is de grootste organisatie binnen Nederland die zicht toelegt op buurtbemiddeling en heeft convenanten gesloten met de gemeenten, politie en alle woningcorporaties binnen haar werkgebied:

• Amsterdam
  • Amstelveen
  • Aalsmeer
  • Landsmeer
  • Ouder-Amstel
  • Uithoorn
  • Wormerland
  • Zaanstad

Ook voor appartementeigenaren

Uit landelijke cijfers maar ook onze eigen cijfers blijkt dat het aantal aanmeldingen van appartementeigenaren achterblijft t.o.v. huurders. Oorzaken zijn o.i. dat zij minder bekend zijn met buurtbemiddeling en wellicht eerder een duur en traag juridisch traject bewandelen.

Het is belangrijk dat bewoners eerst middels een gesprek proberen een buurtconflict zelf op te lossen en als dat niet lukt eerst buurtbemiddeling inschakelen. Dit heeft als voordelen:

• de bewoners geen lang juridisch traject in hoeven, dus ook geen hoge juridische kosten.
  • buurtbemiddeling werkt de-escalerend en komt de burenrelatie ten goede;
  • de oplossingen altijd van beide buren komt en dus duurzamer is en de leefbaarheid in de buurt wordt bevorderd

Om buurtbemiddeling beter bekend te krijgen bij VvE’s nodigen wij  graag alle VvE bestuurders en Beheerders in ons werkgebied uit voor een voorlichtingsbijeenkomst op donderdag 2 november, zodat u kunt zien wat buurtbemiddeling inhoudt en voor uw leden kan betekenen.

Donderdag 2 november

08.45 inloop

09.00 welkom, werkwijze Beterburen

9.30 voorlichtingsfilm

10.00 vragenronde

11.00 einde

U kunt deelname doorgeven per e-mail: info@beterburen.nl

Wilt u liever een interne voorlichting voor meerdere medewerkers, dan kunt u ons dat ook laten weten, zodat we samen met u naar een geschikte datum kijken.

Tags: