Dag van de isolatie.

Dag van de isolatie

Energie besparen begint met isoleren 

3 november Dag van de Isolatie: huizenbezitters, kom in actie!

Iedereen wil het, maar nog te weinig mensen doen het: energie besparen door je huis te isoleren. Vier miljoen – bestaande – huizen in Nederland zijn niet of onvoldoende geïsoleerd. Daar valt nog enorme milieuwinst te behalen. Tijdens de Dag van de Isolatie laten isolatiespecialisten zien hoe.

Deze week en tijdens de Dag van de Isolatie, vrijdag 3 november aanstaande, laten erkende isolatiebedrijven zien wat na-isoleren inhoudt. Na-isoleren is het verzamelbegrip voor isolatiemaatregelen die je neemt in een bestaand pand: spouwmuur-, dak-, gevel- en vloerisolatie.

Vier miljoen woningen
Deskundigen zijn het er wel over eens: energie besparen begint met isoleren. Nederland heeft zichzelf behoorlijk strakke milieudoelstellingen opgelegd. Die kunnen uitsluitend worden behaald als die zogeheten ‘bestaande woningvoorraad’ van vier miljoen woningen wordt aangepakt. Naast isoleren zijn het beperken van de energievraag met zuinige apparaten en het opwekken of gebruiken van groene stroom/energie de twee maatregelen die ons kunnen helpen substantiële winst te boeken. 

Huizen en sportkantines
Het idee van de Dag van de Isolatie is om mensen te laten zien welke vormen van isolatie er zijn en hoe die worden aangebracht. Daarvoor isoleren de bedrijven deze hele week op vele plaatsen in Nederland woningen en sportkantines. Geïnteresseerden kunnen daar gaan kijken en zich laten informeren door de vakmensen.

Weten waar? Op www.dagvandeisolatie.nl kunt u zien waar er bij u in de buurt geïsoleerd wordt.

Steun overheid
Uiteraard steunt de overheid het nemen van maatregelen die leiden tot lager gebruik van fossiele brandstoffen als olie, kolen en gas. Zij neemt regelmatig stimulerende maatregelen of verstrekt subsidies die het voor burgers aantrekkelijk maken om te isoleren. Welke regelingen er gelden en hoe de kansen zijn daarop een beroep te doen, kan een isolatiespecialist u precies vertellen. Ook bij het Energieloket van uw gemeente kunt u met vragen daarover terecht.

Tags:
0 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Neem contact op met VvE Centraal

U kunt dit formulier gebruiken om contact op te nemen met VvE Centraal

Wordt verstuurd

wit logo-01

©2018 VvE Centraal, onderdeel van Blue Orange Participaties B.V.

Login met je gegevens

of    

Je gegevens vergeten?

Create Account