PBS vastgoed | Retwist Co-switch koolmonoxide melder

Bij koolmonoxide denk je al snel aan die oude keukengeiser zonder afvoer naar buiten, of aan een gashaard. Maar bij elke verbranding die in en om huis plaatsvindt kan koolmonoxide in huis terechtkomen. Ondanks de afname in aantallen van oude toestellen als keukengeisers neemt het aantal gevallen van koolmonoxidevergiftiging helemaal niet af. De Onderzoeksraad voor de Veiligheid luidde daarover eind 2015 de noodklok. Daarbij benadrukte de raad dat koolmonoxide ook kan ontstaan in een huishouden waarin een moderne, goed afgestelde cv-ketel aanwezig is. Die ook nog eens netjes zijn jaarlijkse onderhoudsbeurt heeft gehad.

Hoe dat kan?

Een cv-ketel kan veel koolmonoxide produceren als die niet goed is afgesteld of onderhouden, waardoor de verbranding onvolledig plaatsvindt. Maar verbranding is altijd een heel klein beetje onvolledig, daarom produceert iedere cv-ketel altijd wel wat koolmonoxide. En dat is normaal geen probleem, omdat de rookgassen naar buiten worden afgevoerd. Tenminste…. als die rookgasafvoer in orde is! En daar kan een probleem ontstaan. Door onjuiste bevestiging van de afvoerbuizen kan lekkage ontstaan; bijvoorbeeld als te weinig of geen goede bevestigingsbeugels zijn gebruikt. Of in de buis zelf kan een gaatje zitten. Zo kan koolmonoxide toch in huis terechtkomen en met de luchtstromen door het hele huis verspreid raken. Ook in de vertrekken waar je leeft of slaapt. Bij terugslag van rook – door een verstopte afvoer of harde wind op het afvoerkanaal – kan rookgas met koolmonoxide in de leefruimte terechtkomen, ook als de rookgasafvoer zelf niet lek is. Hangt het toestel in een afgesloten, niet geventileerde ruimte, dan kan dit zelfs gebeuren zonder verstopping van de rookgasafvoer. Er kan dan onderdruk ontstaan in de ruimte waar het toestel hangt; er wordt immers lucht uit die ruimte gebruikt voor de verbranding.

Uw oplossing tegen koolmonoxide vergiftiging

De ReTwist Co-Switch koolmonoxidemelder heeft de gepatenteerde methode om bij geval van koolmonoxide dreiging de cv-ketel tijdig uit te schakelen. De melder wordt geleverd met een montageplaat. Deze is te monteren aan het plafond of aan de wand. Ook eenvoudig te plaatsen op een centraal – of inbouwdoos.

De co-Switch met schakelstekker is voorzien van een hoogwaardige Figaro® sensor die zorgt voor een uiterst betrouwbare precieze melding en een lange levensduur. De ReTwist co-Switch geeft via licht – en geluidsignalen weer wanneer er een gevaarlijke hoeveelheid koolmonoxide gedetecteerd wordt en schakelt de cv-ketel uit.

De ReTwist Co-Switch koolmonoxidemelder is nu exclusief voor vereniging van Eigenaren, VvE beheerders, woningbouwverenigingen en institutionele vastgoed beleggers, bij PBS vastgoed te bestellen m

Voor mijn informatie;
info@pbsvastgoed.nl