Kennis van VvE Zaken

BijeenkomstenNieuws

Energieneutraal IJpelaar

Hoe ziet de toekomst van IJpelaar eruit en wat kunt u nu al doen om uw woning goed voor te bereiden?

De avond start om 19.30 uur bij PLUK ! Fysiotherapie, Rijnauwenstraat 1 in IJpelaar. Voor vragen en aanmelden voor de informatieavond, kunt u een e-mail sturen naar ikdoemee@bresbreda.nl

Gemeente Breda werkt toe naar een volledig duurzame energievoorziening in 2044. Dat lijkt nog ver weg, maar er moet ook nog veel gebeuren.  BRES helpt bewoners bij het verduurzamen van hun eigen woning. Dat  begint altijd met energiebesparing en isolatie; en er zijn ook mogelijkheden om het huis voor te bereiden op verwarmen zonder gebruik van aardgas. Welke maatregelen kunt u daarvoor te treffen en wat levert het u op? 

Bezoek de duurzame pop-up store de Greenhopper

Vanaf 31 oktober is de duurzame pop-up store van gemeente Breda, de Greenhopper, in IJpelaar te vinden. Hierin kunt u verschillende isolatie- en inrichtingsmaatregelen bekijken en allerlei apparaten zien, om uw woning te verduurzamen en energiezuinig te maken. De Greenhopper is op bepaalde tijden geopend, zie www.groenpleinbreda.com/greenhopper.Ook op de informatieavond kunt u een kijkje nemen in de Greenhopper.

Online grip op je energieverbruik

De eerste stap naar energieneutraal wonen is inzicht krijgen in uw huidige energiegebruik van elektra en gas. Via de slimme meters van netwerkbeheerder Enexis, kunt u inloggen op West-Brabant Energie Inzicht. Op uw computer of mobiele telefoon kunt u zelf zien hoeveel gas en elektriciteit u gebruikt en hoeveel u nog kunt besparen. U kunt uw energieverbruik zelfs op uur-basis bekijken. Hierdoor krijgt u meer grip op uw energiekosten.

Gemeente Breda en energiecoöperatie BRES bieden u aan om gratis gebruik te maken van West-Brabant Energie Inzicht om zelf meer inzicht te krijgen in uw energieverbruik. 

Bent u geïnteresseerd dan kunt u zich aanmelden via  https://west-brabant.energieinzicht.nl/meldjenuaan.

Over de auteur

Deze artikelen zijn door de redactie van VvE Centraal gepubliceerd.
Gerelateerde artikelen
Leningen & SubsidiesNieuwsRenovatieVerduurzaming

De voordelen van een waterbuffer op het dak

Leningen & SubsidiesNieuwsVerduurzaming

Chatspreekuur VvE Verduurzamen door RVO

Verduurzaming

Verduurzaming van woningen mag niet ten koste gaan van ons woongenot

EnergiebesparingLeningen & Subsidies

Af van gas! € 5.000,- tot € 8.000,- subsidie in Amsterdam

Het laatste nieuws wekelijks in je mailbox!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.