Kennis van VvE Zaken

Alles over de VvE per onderwerp

Alle artikelen van VvE Centraal overzichtelijk per onderwerp gesorteerd. We beginnen met de zeven meest gestelde vragen, gevolgd door de onderwerpen en de sleutelwoorden als alternatieve zoek mogelijkheid. Wanneer u een vraag heeft waar wij nog geen antwoord op hebben gegeven, dan helpen we u graag verder met vinden. Stel uw vraag onder aan deze pagina.

De 7 meest gestelde vragen over de Vereniging van Eigenaars

Wat is een VvE?

VvE is een afkorting en staat voor Vereniging van Eigenaars of Vereniging van Eigenaren. Wanneer een object opgesplitst wordt in meerdere eenheden die individueel gekocht kunnen worden richt men bij deze opsplitsing altijd een VvE. Het is een vereniging van de eigenaren van de appartementsrechten van de woningen die tot dit object of complex behoren. De VvE is verantwoordelijk voor het beheer en het regelen van het onderhoud van het appartementsgebouw en alle andere gemeenschappelijke belangen van de eigenaren.

Is een VvE verplicht?

Wanneer een complex gesplitst is in meerdere appartementsrechten, dan is een Vereniging van Eigenaren verplicht.

Hoe zit het met de servicekosten?

Toggle content goes here, click edit button to change this text.

Wie is de baas binnen een VvE?

Het hoogste orgaan binnen een VvE is de vergadering van eigenaars. Zij is als het ware de baas.

Kan ik het mijn lidmaatschap opzeggen?

Het is niet mogelijk om het lidmaatschap van een Vereniging van eigenaars van een appartementencomplex op te zeggen.

Moet een VvE voor onderhoud reserveren?

Ja, een VvE is verplicht om een reserve op te bouwen. Dit is gelinkt aan of het MJOP of hiervoor dient vanaf 1 januari 2017 0,5% van de herbouw waarde voor apart gezet worden in een reserve.

Kan ik wat tegen genomen besluiten doen?

Dit is afhankelijk van het genomen besluit. De wet maakt een onderscheid tussen een nietig en vernietigbaar besluit. Meer hierover leest u hier.

Beheer van een VvE

Kies de juiste VvE beheerder

Geldzaken

VvE Financiële transparantie

VvE Onderhoud & MJOP

BEHOORT VERVANGING VAN HET SLEUTELPLAN TOT ONDERHOUD?

VvE Rechtspraak

Verduurzamen & Besparen